سرم ضد جوش چیست؟ معرفی و تاثیرات سرم های ضد جوش
سرم های ضد جوش
جوش یا آکنه، یک مشکل شایع پوستی است که که میتواند افراد مختلف در هر سنی و با هر نوع پوستی را تحت تاثیر قرار دهد. چه نوجوانی باشید که با جوشهای هورمونی دست و پنجه نرم میکند یا بزرگسالی که با آکنههای مداوم دست و پنجه نرم میکند، مشاهده آکنه بر روی صورت میتواند آزار دهنده باشد و به همین دلیل از بین بردن اصلی آن به طور حتم یکی از اولویتهای اصلی شما خواهد بود. یکی از محصولاتی که در میان محصولات مراقبت از پوستی مورد توجه و محبوبیت بسیاری از افراد قرار گرفته، سرم ضد جوش یا ضد آکنه است.در این مطلب با ملیس بیوتی به بررسی این که سرم ضد جوش چیست، معرفی و تاثیرات سرم های ضد جوش بر پوستهای دارای آکنه یا مستعد آکنه میپردازیم.
آشنایی بیشتر با آکنه و دلایل بوجود آمدن آن
پیش از این که به سرم های ضد چوش و تاثیرات آنها بپردازیم، بهتر است درک درستی از ماهیت جوش های پوستی بدست بیاوریم.
جوش های پوستی که به عنوان آکنه نیز شناخته میشوند، یک بیماری شایع پوستی هستند که با ایجاد برجستگیهای ملتهب یا غیر ملتهب روی سطح پوست ظاهر میشوند.
آکنه اغلب با ایجاد جوش، جوش سرسیاه و سرسفید خود را نشان میدهد. این لکه ها معمولاً روی صورت، گردن، سینه، پشت و شانه ها ظاهر می شوند. آکنه زمانی اتفاق میافتد که فولیکولهای مو با چربی و سلولهای مرده پوست مسدود میشوند و منجر به رشد باکتریها و التهابهای بعدی میشوند.
عوامل متعددی از جمله ژنتیک، نوسانات هورمونی، رژیم غذایی، حساسیتها و عادات مراقبت از پوست می توانند در ایجاد آکنه نقش داشته باشند. در حالی که بروز جوش اغلب در افراد نوجوان اتفاق میافتد اما میتواند آن تا بزرگسالی نیز باقی بماند. حتی ممکن است برای اولین بار در دهه 20، 30 یا حتی بعد از آن نیز شاهر بروز جوش برای اولین بار روی پوست خود باشید.
سرم ضد جوش چیست؟
سرم ضد جوش محصولات تخصصی مراقبت از پوست هستند که برای هدف قرار دادن و رفع مشکلات مختلف پوستهای مستعد جوش و آکنه طراحی شدهاند. برخلاف درمانهای سنتی آکنه مانند پاککنندهها یا درمانهای موضعی، سرمها محصولاتی با بافت مایع و سبک وزن و جذ بسیار سریع هستند که حاوی غلظت بیشتری از مواد فعال برای هدف قرار دادن درمان جوشها هستند. این سرمها به گونهای فرموله شدهاند که به عمق پوست نفوذ کنند و مشکلات مربوط به جوش را به صورت ریشهای رفع کنند.
ترکیبات سرم ضد جوش
سرمهای ضد جوش معمولاً حاوی ترکیبی از مواد فعال هستند که در کنار یکدیگر به روشهای مختلف با جوشها مقابله میکنند. برخی از رایج ترین مواد فعال موجود در این سرم ها عبارتند از:
- سالیسیلیک اسید:
اسید سالیسیلیک یک بتا هیدروکسی اسید (BHA) است که سطح پوست را لایه برداری میکند و و با نفوذ عمیق به پوست منافذ را به خوبی پاکسازی و باز میکند. اسید سالیسیلیک با از بین بردن سلول های مرده و چربی اضافی پوست از ایجاد جوش جلوگیری میکند.
- بنزوئیل پراکسید:
بنزوئیل پراکسید یک عامل ضد میکروبی است که باکتری های ایجاد کننده جوش، Propionibacterium acnes را از بین میبرد. همچنین به کاهش التهاب و از بین بردن چربی اضافی پوست کمک میکند.
- رتینوئیدها:
رتینوئیدها، از جمله رتینول و گزینه های قوی مانند ترتینوئین، از مشتقات ویتامین A هستند. این ترکیبات باعث افزایش گردش سلولی، باز کردن منافذ و کاهش ظاهر جای جوشها میشوند و تاثیر بسزایی در جلوگیری از ایجاد جوشها دارند.
- نیاسینامید:
نیاسینامید، نوعی ویتامین B3، دارای خواص ضد التهابی است و به تنظیم تولید سبوم یا چربی اضافه پوست کمک میکند. همچنین می تواند عملکرد سد دفاعی پوست را بهبود بخشد و خطر تحریک را کاهش دهد.
- هیالورونیک اسید:
در حالی که اسید هیالورونیک به خودی خود یک ماده ضد جوش نیست، اما اغلب در سرم های ضد جوش به کار میرود تا رطوبت پوست را تامین کند و سطح رطوبت پوست را متعادل کند. این ترکیب بسیار مهم است زیرا بسیاری از ددرمانهای تخصصی جوش می توانند منجر به خشک شدن پوست شما شوند. هیالورونیک از از دست رفتن رطوبت طبیعی پوست شما بر اثر درمانهای ضد جوش جلوگیری میکند.
سرم های ضد جوش چگونه کار میکنند؟
سرم های ضد جوش به طور خاص برای هدف قرار دادن و درمان جوش های پوستی طراحی شدهاند. اثربخشی این سرمها به مواد فعال موجود در آنها و اینکه این مواد تا چه میزان به نگرانی های پوستی خاص پاسخ می دهند بستگی دارد. در اینجا نحوه عملکرد برخی از مواد کلیدی در سرم های ضد جوش را بررسی میکنیم:
- باز کردن منافذ پوست:
اسید سالیسیلیک و رتینوئیدها در باز کردن منافذ بسیار عالی هستند. اسید سالیسیلیک سطح پوست را لایه برداری می کند و به منافذ نفوذ می کند،همچنین رتینوئیدها باعث افزایش گردش سلولی میشوند و از مسدود شدن منافذ با سلول های مرده پوست جلوگیری میکنند.
- کشتن باکتری های مولد جوش:
بنزوئیل پراکسید یک عامل ضد باکتری قوی است که باکتری Propionibacterium acnes که مسئول بروز جوش ها هست را هدف قرار داده و از بین می برد. با کاهش رشد باکتریها، این ترکیب میتواند به جلوگیری از جوشهای جدید کمک کند.
- کاهش التهاب:
بسیاری از سرم های ضد جوش حاوی موادی با خواص ضد التهابی مانند نیاسینامید هستند. این مواد میتوانند به کاهش قرمزی و تورم مرتبط با ضایعات جوش کمک کنند.
4.بهبود کلی سلامت پوست:
رتینوئیدها به دلیل توانایی خود در تحریک تولید کلاژن و بهبود بافت کلی پوست شناخته شدهاند. این ترکیبات میتوانند به کاهش ظاهر جای جوش در طول زمان کمک کند.
- متعادل کردن تولید سبوم:
نیاسینامید در تنظیم تولید سبوم موثر است که می تواند به کنترل چربی اضافی که به تشکیل جوش کمک می کند کمک کند.
تاثیرات سرم های ضد جوش
استفاده از سرم های ضد جوش می تواند چندین اثر قابل توجه بر روی پوست شما داشته باشد. این اثرات می تواند بسته به نوع پوست فرد، سرم خاص مورد استفاده و تداوم استفاده متفاوت باشد. در اینجا برخی از اثرات کلیدی سرم های ضد جوش آورده شده است:
- شفافتر شدن پوست:
یکی از اهداف اولیه استفاده از سرم ضد جوش دستیابی به پوستی شفاف تر و بدون لک است. با استفاده مداوم از این سرم ها، بسیاری از افراد شاهد کاهش تعداد و شدت جوشهای خود خواهند بود.
- بافت صاف تر:
سرمهای ضد جوش حاوی رتینوئیدها میتوانند با افزایش گردش سلولی بافت پوست را بهبود بخشند. این می تواند به مرور زمان به پوستی صاف تر و یکنواخت تر منجر شود.
- کاهش قرمزی و التهاب:
ترکیبات ضد التهابی در سرم های ضدجوش می توانند به آرام کردن قرمزی و التهاب مرتبط با ضایعات فعال جوش کمک کنند.
- پیشگیری از بروز جوش های جدید:
سرم های ضد جوش با وک کردن منافذ پوست و هدف قرار دادن باکتری های مولد جوش، میتوانند از ایجاد جوش های جدید جلوگیری کنند.
- محو شدن جای جوش:
با گذشت زمان، برخی از سرم های ضد جوش می توانند به محو شدن علائم هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب (PIH) یا جای جوش کمک کنند و منجر به یکنواختتر شدن سطح پوست شوند.
- بهبود سلامت کلی پوست:
بسیاری از سرم های ضد جوش همچنین حاوی مواد مفیدی مانند آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مرطوب کننده مانند سنتلا و هیالورونیک اسید هستند که می توانند به سلامت و شادابی کلی پوست کمک شایانی کنند.
نحوه استفاده از سرم های ضد جوش
برای به حداکثر رساندن فواید سرم های ضد جوش و به حداقل رساندن خطر تحریک، استفاده صحیح از آنها امری ضروری است:
- با سرم های ملایمتر شروع کنید
اگر به تازگی قصد دارید شروع به استفاده از سرم های ضدجوش کنید، با سرم های با غلظت کمتر شروع کنید و به تدریج با افزایش تحمل پوست، غلظت سرم را را افزایش دهید. این می تواند به کاهش احتمال خشکی یا حساسیت بیش از حد کمک کند.
- پچ تست:
قبل از استفاده از سرم روی کل صورت خود، یک پچ تست را روی ناحیه کوچکی از پوست خود انجام دهید تا مطمئن شوید که واکنش نامطلوب و حساسیت خاصی به سرم مورد نظرتان نداشته باشید.
- دستورالعمل ها را دنبال کنید:
همیشه دستورالعمل های شرکت سازنده را برای سرم خاصی که قصد استفاده از آن را دارید، دنبال کنید. برخی از سرم ها تنها برای یک با استفاده در روز طراحی شدهاند در حالی که برخی دیگر را میتوان تا دو مرتبه در روز استفاده کرد.
- از کرم ضد آفتاب استفاده کنید:
بسیاری از سرم های ضد جوش می توانند پوست شما را نسبت به آفتاب حساس تر کنند. استفاده از کرم ضد آفتاب با طیف وسیع با SPF 30 یا بالاتر در طول روز برای محافظت از پوست در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش بسیار مهم است.
5- صبور باشید:
این احتمال وجود دارد نتایج حاصل از برخی سرم های ضد جوش را بلافاصله پس از استفاده مشاهده نکنید. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا متوجه پیشرفت های قابل توجهی در پوست خود شوید. به همین بسیار مهم است که به صورت مرتب از سرم مورد نظر خود استفاده کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.
- اجتناب از استفاده بیش از حد:
استفاده بیش از حد از محصولات ضد جوش به طور همزمان می تواند پوست را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به تحریک و حساسیت های پوستی شود. بهتر است در هر روتین پوستی تنها یک سرم را استفاده کنید.
جمعبندی
سرم های ضد جوش راهحلهای موثر و تخصصی هستند که برای افرادی که با این مشکل رایج پوستی دست و پنجه نرم میکنند طراحی شدهاند. این محصولات تخصصی که با ترکیبات فعال و بسیار قوی فرموله شده اند، برای رسیدگی به جنبه های مختلف ایجاد جوش، از پاک کردن منافذ پوست گرفته تا کاهش التهاب و بهبودیسلامت کلی پوست ایجاد شدهاندد. اثرات سرم های ضد جوش میتواند به پوستی شفاف تر، صاف تر و سالم تر منجر شود.
با این وجود باید در استفاده از سرم های ضد جوش دقت و حوصله به خرج دهید. نتایج سرمهای میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، و پیدا کردن سرم مناسب برای نوع پوست و نگرانی های شما ممکن است نیاز به آزمون و خطا داشته باشد. علاوه بر این، تداوم در استاده و استفاده صحیح از عوامل کلیدی در دستیابی به نتایج مطلوب و در عین حال به حداقل رساندن خطر بروز حساسیت پوستی هستند.